Між селом і сонцем — журавлі,
Наче низка дорогих коралів.
Срібло крапель грає на веслі,
І сміються на городі мальви.
Акварельне сонце у воді,
Синь і зелень, і лілові айстри,
Павутинка срібна в бороді
У старого дуба — у чугайстра.
Пахне серпень медом золотим,
Полинами й вітром, і неначе
Яблуневим, радісним, густим
Духом сонця — вільним і гарячим.
Догоряє літо, доцвіта,
В серпні ходять хмари проти вітру,
А у сни вже проситься сльота
І багряна осені палітра...
О серпневі нетривожні сни,
Вас ще буде — теплих і щасливих...
Журавлям з майбутньої весни
Ще летіти — між зірки і зливи.