Кудлаті верболози причаїлись
Вкриваючи гіллям чиєсь гніздо,
А в ньому білі птахи оселились
Й тепер дарують їм своє тепло.
Отак всю весну й літо прикривали
Ховали від людських очей сім'ю
Поки маленькі дітки підростали
Гілки сплели неначебто броню.
А восени опало листя долу
І дивувались люди навкруги
Лебідка-мати по озернім лону
Навчала діток танцю на воді.
І біля неї білі лебедята
Граційно так описували круг,
А ось неподалік від них і тато
Дбайливо оглядає все навкруг.
Злетіли в небо білі янголятка
Зостались лиш оголені гілки
Та будуть знов чекати вони свята
Повернуться весною дітлахи.
Взимку заснуть солодким сном спокійним
Й насняться верболозам теплі сни...
Як веснонька розпустить їхнє листя
І бавитимуть лебедят в гнізді.