Йдуть літа, і син росте,
А до шлюбу діл не йде.
- Синку, любий! –каже мати
- Може Галю тобі взяти?
Подивись вона яка –
І тендітна, і струнка!
Добра жінка для сім'ї!
- Ні, не хочу я її!
- Ну, тоді, послухай сину,
Подивися на Ярину!
Гарна дівка, ніде діти.
Добрі з нею будуть діти!
- Ні, не хочу! – А Оксану,
Хоч розлучена за станом?
Чи Катрусю, хист дівочий?
- Цих тим більше я не хочу!
- Ну, а з ким тобі бажано
Одружитися? – З Іваном!
- Тю, скажений! То ж не можна!
Ні за що! І слухать тошно!
- А чому? Нема зразка?
- Дурень! Той Іван москаль!