*******
Вставай, Україно, до бою за волю,
За мову Шевченка і гідне життя!
Брати-українці, в руках наших доля
Дітей і онуків, і їх майбуття.
Зламайте хребет корумпованій владі,
Ввійдіть у сім′ю Європейських країн,
Тоді нам не стане ніхто на заваді:
Розправити плечі і встати з колін,
Звільнитись від гніту і бути панами
На рідній, своїй Українській Землі,
А хто не бажає іти разом з нами,
Нехай собі місце готує в Кремлі.
Прокинься, народе! Настав час розплати
За зламані душі й свавілля без меж.
Коли ми єдині, нас не подолати,
Ми сила, яку просто так не візьмеш.
Я вірю, настане щаслива година:
Піднімуться села, розквітнуть поля,
Могутньою стане моя Батьківщина,
Найкраща у світі, славетна Земля.
*******
Вересень 2012
Г. В. Васильченко-Невсипущий