Аби зараз не ніч – я пішов би в далеку мандрівку,
Я дивився б на зорі (аби то дощу не було).
В банкоматі, що поруч я зняв би до крихти готівку,
(аби був банкомат і на картці не було "зеро").
Побував би кругом і побачив би всі краєвиди:
Від найглибших морів до найвищих у світі висот,
Скільки гарних дівчат, що прекрасні (принаймні із виду,
говорити не буду відносно манер і чеснот).
Я побачив би гори й нескорені хвилі прибою.
Надзвичайна краса! І могло би так бути... Чи ні?
Та якби так було- то не був би я нині з тобою.
І щасливим би бути повік не вдалося б мені...