"Краплини сліз, Що на очах застигли,
я витер би листочком молодим..."
Багаття гасне, гіркота і дим
беззахистність очей запорошили.
Кохала ти так спрагло і тужливо,
(кохання владне вимагає жертв),
та спробуй ухопити місяць-серп...
Його любов хмаринна і мінлива.
Нікому зір принадність, роси травня,
цнотливість рук, розбещеність очей
перемогти не довелося ще:
твої суперники нерівноправні!
Не заглядай у очі запитально,
недоговореність його мовчань -
глибоко втаємничена печаль,
своя душа - це не розгадна тайна!
Його вірші - не замки мармурові,
і пісня рим - не передзвін монет.
Ти ощасливлена, бо він поет,
і сказано усе у цьому слові.