Березовим соком запахло Полісся,
Убравши у себе, знов ранню красу.
Прокинулись мовчки пожовклі узлісся,
Небесна блакить вже зустріла весну!
На струнах природи казково лунають ,
Мов вишиті сонцем яскраві вогні,
Чудові мотиви, що світ оживляють
В окутані променем світлії дні.
Запахла квітками весняна стежина.
Свій погляд дарує їй вічний розмай.
Вертають додому ключі журавлині
У любий Чернігівський рідний свій край!
Березовим соком запахло Полісся,
І вбралася вся Батьківщина!
Зеленими стали пожовклі узлісся
Й звучить з ними пісня пташина!