В кожного століття
Є своя історія.
Є так свого роду лідер
І його теорія.
В наший час, в наше століття,
Теж своя історія,
Тільки лідерів багато,
Та одна теорія.
Ця теорія цікава,
Що там і казати -
Головне побільше грошей
З народу зідрати.
З року в рік кожне століття
Несе цю теорію.
Не міняють і мужі
Свою траєкторію.
А мужі на Україні
Ватажки завзяті,
Відгодовані й пихаті
Пани - депутати.
Та за цю теорію
У Верховній Раді, вони
Б'ються, як в дит - садку
За іграшку малята.
Потім людям в очі брешуть,
Нагло промовляють:
«Любі друзі, ми ж про ваші
Інтереси так натхненно дбаєм!»
Ох, ці лідери мужі,
Клоуни та й годі,
От у цирку виступати
Там їм і робота.
Або краще вже було б
Просто в бокс податись,
А тоді, як той Кличко,
Шитись в депутати.
В XXI столітті в нас на
Україні, ми всі з вами
Були свідки історії нині.
Пам'ятаймо - на майдані
Лідери стояли і теорію свою
Чітко видвигали.
«Вішали лапшу» на вуха
З різними байками,
Люди вірили охоче, з
Терпінням чекали, що
Нарешті прийшов час й
Про народ подбати.
Та казав колись Кобзар:
«Що нема на світі правди...»
І яка б на Україні
Не була історія,
Може й буде народ лідер
І нова теорія.
Треба жити, не тужити,
Думати про краще.
Не давайте, люди, спуску,
Лідерам ледачим!