Історія травмованого футболіста, або як не залишити мрію
Лишаючи будинки за спиною,
Я ішов на старий стадіон.
Тепер лиш спогади зі мною
«Ассіст*… ворота… Гооол!!!»
Я кожний день сюди приходжу.
Навіщо? Так і не збагнув.
Дарма, що грати вже не можу…
Я ще ж нічого не забув.!....
Сьогодні все було, як завжди:
Думки, футбол.… і так яскраво.
Усе життя йому віддавши,
Я б уже грав на рівні з Хаві*.
Та Хаві грає, я ж бо ні.
По-іншому все вирішила доля.
Я м’яч ганяю лиш у сні,
А зараз от стою на полі.
Та чую, хтось біля воріт
Мене все кличе пас віддати.
Й забувши болі всі старі,
Я намагаюсь м’яч догнати.
Догнав… і знов ассіст та гол…
Нас двоє… Байдуже…щасливі…
Ми разом граємо футбол,
А інше зараз не важливо.
Ассіст (англ. assist - допомога) - гольова передача.
Хаві (Хав'єр Ернандес Креус) - іспанський футболіст, центральний півзахисник "Ас-Садду" (з 2015), збірної Іспанії та збірної Каталонії.