Вставай козак до бою!
Вставайте козаки!
Візьмемо в руки зброю,
Нагостримо клинки!
Ніхто нас не здолає,
Бо дух у нас міцний!
Хоча той ворог силу має,
Та духом він слабкий.
Хай згине той хто був за брата,
Хто змусив сина йти на тата.
Хто змусив жінку йти у військо,
З коханим поруч битись стійко!
Босоніж бігав по росі,
Коли ще був диття,
А потім згинув на війні,
Пішов у небуття.
Лиш пам'ять житиме по ньому,
В серцях найближчої рідні.
І кожний сумуватиме по свому...
Загиблому на цій війні!