|
Я знаю, всі ми любим крайнощі,
любимо, щоби нас любили,
бути хорошими, добрими,
мучати вперту долю,
і щоби все не закінчене
вкрилося теплою ковдрою,
граблі, круги, повтори,
потвори, старі та нові,
ще одна хвиля, подих,
ти і сама не хочеш
бачити у них правду...
Ходять навколо дзеркала,
бруд свій в очах ховають,
байки під ніс співають
чесними голосами,
скрізь все одне й те ж саме,
тільки керую сам я,
в бурю, в картаті рифи
курс виглядає дивно,
бачиш, великі риби
дивляться вгору знизу,
в темно-зеленому морі діють свої закони,
хочеш, - тоді не пробуй,
десь тут висів твій робот,
хочеш, - живи як хочеш,
ще раз про це говорити,
ясно і так, звідки квіти,
коли вже покажуться ягідки
всіх персональних вчинків,
підлих та злих заготовок,
справ, не закінчених в пору,
літ, що проходять поряд,
наших же літ, ну а зорі
світяться в літньому небі
кожної ночі липня...
...Як прозвучить різниця
нашого слова й діла,
нашого гарного тіла,
нашого ж екзокостюму,
чуєш? хочеш брехати, - будеш
сам собі потім в стужу,
множ на роки калюжі
і на нулі прибутки,
плутай свої педалі,
скидуй усе подалі,
скидуй лічильник правди,
але якщо ти справжній,
але якщо ти справжня,
на тобі в руки долю,
на тобі в погляд море,
на тобі в груди серце,
на тобі в душу світло,
на тобі в очі сонце,
на тобі в очі іскри,
на тобі гострий розум,
в пальці побільше сили.
На, і гори нестримно
все в тебе, чуєш, вийде,
Тільки закусиш губи,
візьмеш усе в свої руки,
вивчиш всі карти, звуки,
правила й напрям руху,
вивчиш життєві знаки,
візьмеш собі запаску,
тих, хто по-твоєму вартий, -
і не зламаєшся, брате
я десь почув і знаю,
скільки Боженька посилає сюди переможців_)
ID:
608473
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 22.09.2015 00:32:50
© дата внесення змiн: 22.09.2015 00:32:50
автор: mr_saintspirit
Вкажіть причину вашої скарги
|