Якось, прийшовши в спеціалізований магазин техніки, я звернулася до консультанта з питанням про певні параметри відеокамери. Він не зміг відповісти нічого путнього. Я покликала іншого – теж саме. Обидва ці хлопці виявилися колишніми одногрупниками мого знайомого - Данила, з яким ми зустрілися в цьому ж магазині. Не обравши нічого ми пішли з торгівельного центру. Дорогою Данило почав згадувати про минулі роки навчання і мимохіть розповів мені про Миколу й Олега (консультантів того самого магазину). Як вони прогулювали заняття, а потім спокійно приносили хабарі, які викладачі брали без докорів сумління. Так отримали дипломи. І тепер вони спеціалісти «високого класу». На роботу влаштувалися знову за гроші, але розповісти бодай щось елементарне покупцям не можуть.
Я сама ніколи таким не займалася і тому не цікавилася подібними темами. Але з тих пір серйозно задумалася над нашим життям, пронизаним корупцією. Цим спеціалістам, які вчилися «за сало», ми довіряємо свою техніку (сервісні центри), одяг (хімчистки), здоров’я (лікарі) і навіть життя (водії громадського транспорту). А що буде коли не залишиться в країні жодного нормального банківського спеціаліста, юриста… Врешті решт самі викладачі стануть такими, що не тільки будуть ставити оцінки за гроші, але й навчити нічому не зможуть. Та, що там - колись, багато їх і зараз таких. Теперішні студенти - майбутнє країни. І від їхніх знань, від якості освіти залежить все - навіть лікарські помилки, які часом призводять до смертельних наслідків.
Тому тема корупції дуже актуальна сьогодні. Кожен журналіст і громадський діяч повинен бути також непідкупним у боротьбі за справедливість, викривати і доносити до відома людей такі випадки.
І пам’ятаймо - майбутнє країни та її народу в руках кожного з нас!
Іванно, в мене син, кандидат наук, доцент , тепер докторант, викладає в військовому інституті, гарантую Вам, взяток ніколи не бере, невістка, викладає в університетї, те ж саме...Не всі одним миром мазані.....А взагалі--- правильно....
Іванна Птаха відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я згодна з вами, сама жодного хабаря за всі роки навчання не дала. Але багато таких випадків бачила.
Ви праві, Іванно! Але, на жаль, гідру корупції важко подолати, бо вона так вп"ялася у тіло нашої держави, що не відірвеш. Але завдяки тому, що є люди, які бажають з нею боротися і роблять це сумлінно, ми подолаємо цю проблему! Актуальна стаття-роздум Ви журналіст?
Іванна Птаха відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я студентка технічного навчального закладу, але журналістикою займасюя з 5 класу(спочатку дитячі сторінки, шкільні, а потім і дорослі газети й телебачення). А щодо корупції: "Борітеся - поборете".