Любов - найвища правда. Хтивість - це брехня.
Любов зціляє, живить. Хтивість лиш пустошить.
Любов підносить розум і дає знання.
А хтивість осліпляє, наче грязні гроші.
Любов заповнює собою все, що є,
І робить все, що є, яскравим, ясним, чистим.
А хтивість заморочить, виснажить і вб'є.
І це є доля будь-якого егоїста.
Любов приносить спокій, впевненність і мир.
А хтивість - непокоєння, страждання, свари.
Оманні, як у пастці безкоштовний сир,
Її спокусливі, облудливі товари.
Любов не падає з небес. Любов є плід
Труда душі, її великої офіри.
Тож кожному за неї заплатити слід
Ту ціну, що у нєї не існує міри.
Любов - блаженство, що охоплює усі
Клітиночки буття все більше щохвилини.
Любов - це смак життя в усій його красі.
Я віддаюся їй як істині єдиній.
16.04.2015
Донбас
Петро Орлов