У чому винуваті діти?
У тому, що вони малі
І їх нема ким захистити
На обайдуженій землі?
У тому просто, що з'явились?
На спротив заборон замків,
Чому в утробі охрестились
Страждати за гріхи батьків?
У чому винуваті діти?
Кому зашкодили життям?
Діти - то ж як весняні квіти,
Іще не здатні до гниття.
Вони ще чисті, безтурботні,
І їхня посмішка - бальзам,
Безпомічні, малі, голодні,
Найбільш голодні на життя!
Хто право дав отій жорстокій,
Бездушній дамі без лиця
Малечу вбить іще в утробі?
Вже без початку...без кінця...
У чому винуваті діти?
За що? Чому? З яких причин?
Вони - майбутнє в цьому світі,
А ви отак...і хоч кричи...