"... А панство буде колихать,
Храми, палати мурувать...
Та й більше, бачиться, нічого."Т. Шевченко
Про нас писав. Провидів сьогодення.
Бо що змінилося за півтора́ста літ?
Хіба що Україна відродила ймення,
підгримувавши під сучасність лик,
ледь залатавши ґрунтові дороги...
Та й більше, бачиться, нічого.
Мов чиряки, нове прорвалось панство
в правителі – із банд, із тюрем, хамства.
Палаци – за накрадене – будує,
свавільно в беззаконності лютує,
а ми лиш уповаємо на Бога
бо більше і нема на кого.
І через прірву літ на часі знову
питання про безправну рідну мову,
злиденне виживання, вбогу долю...
Здається – "час будить хиренну волю,
обуха миром всім сталить" міцного,
бо не лишилося нічого...
Червень, 2013 р.
І через прірву літ.......
Світланочко, дуже гарно! З таким віршиком можна революцію сотворити.
Чи буде колись тут порядок та справедливість?!!
Здається, що ,,прірва літ,, сміється..........
Світлана Моренець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Так вона і сотворилася, революція. Вірш написано за 5 місяців до неї, тобто, до Майдану.
А та прірва сміятиметься над нами, доки будемо бездумними і м'якотілими, щоб обирати в правителі бандитів.
Дякую, що читаєте, Сонечко!