Одружила мати хлопця Лукаша:
материнська то́го прагнула душа.
Роботяща жінка - совість і сім'я...
Навіть не потрібно Лукашеве "я".
Одружила мати: материнський жест.
Бойова Килина - Лукашевий хрест.
Має, роботяща, спрагу до життя,
а якась сопілка - сором і сміття.
Набухають бруньки, грає очерет...
У Килини статок - головний сюжет.
Чоловік не шапка - міль не візьме,
а багатство в хату не іде саме.
Гасло "Родина!" - наче бельетаж:
тільки сопілці плачеться Лукаш.
Жінка Килина, на сучасний лад,
б'є (не шкодує) із системи "Град"...
За поемою Лесі Українки "Лісова пісня"