«Не горлай «Слава Україні!» - будь українцем».
/Із «Однокласники»/
Про Україну вільну мрію,
Патріобрехом не хворію,
І прикро, що у вишиванці
Деінде швендяють зарванці.
Я не втікач по заграницях,
Я тут живу, де й народився.
Я не «скакун»: живу – в Європі!
А скоки – недолугих клопіт.
Не йду між люди в балаклаві,
Шолома не ношу з забралом.
Гнітить, що влада безпорадна,
А служок обряжають в рядна.
Схиляюсь перед трударями,
Що Україну зводять з ями…
Щасливі, – поки – нещасливці, –
Вони є справжні українці…
Не прикриваюсь прапорцем.
Я до людей завжди лицем.
І серцем в злагоді з душею
Я з Україною моєю…
Я єсть народ! І мусять знати
Чужинці – вам нас не здолати!..
І на залізному кліше
Я – патріот! І я – не лже…