Була війна... Жорстока люта панна
В червоному вбрані і хижими очима....
Ніким не кликана, ніким не жданна.
Ніким у Бога не молима...
Була війна... і кулі свистом диким
Ранили серце ще чисте і гаряче....
Останнім зойком, немов орлиним криком
Закрились очі молоді юначі...
Була війна.. весь світ горів....
І плакав світ, мов немовля
Молились матері, просили за синів,
Яких ще не покрила скровавлена земля....
Була війна .. О, Боже , ЙДЕ ВІЙНА...
Ти не зберіг нас від такої кари....
Лише прошу Тебе, Ти збережи життя
Всім тим, хто нас від куль обороняє....
smeri4ka