Ви бачили як родиться хмаринка?
Пушок біленький з річки виринає,
Із бриску появляється дитинка,
Яка увись тихесенько злітає...
Зеленоока дивиться смерека,
Душа повільно річеньки тікає,
Із сонечком в таночку, мов веселка,
І кращого за диво це немає.
Підніметься хмариночка туманом,
Смерека ніжну пісеньку співає,
Осяяна мов ніжністю й дурманом,
Хмариночку щосили не пускає.
Благає хмарка,просить відпустити,
І плаче вмить дрібонькими сльозами,
Бо хоче хмарка високо злетіти,
А мусить розбиватися громами.
А чули б ви ту пісеньку,що грає
Коли хмаринка звільнена від муків,
Тихесенько із сонечком співає,
І вже не знає болю...тихі стуки...
Звільнилася...та сонечко пригріло,
І хмарка розчинилася,немає...
Якби ж душа хмаринки зрозуміла
Як часто нам цих нот не вистачає...
2.8.2014