Самотній активіст
Розпатланого протесту.
Через декілька сотень літ,
Через декілька сотень міст
Лічильник твого арешту
Вибухне кільцем на воді –
Нулем,
Що чисельність квітучих садів
перевищить.
Скажи мені їх відлуння.
Скажи мені їх.
Самотній активісте
Підстриженого протесту,
Що не знає навіщо,
Але знає що до кінця,
Ким завірені твої почуття
І думки в цій сажі й копоті?
Німий активіст
З невідомої навіть собі руки
Над бруківкою правди в клопоті.
Немов активіст безмовного невідомого майдану,
Не можу відповісти, навіщо я тут.
Але я буду до якогось невідомого кінця,
Зірваного передостаннього кайдану.