Гуляє вітер поночі
По широкому полю
Просить дівчина помочі,
Попавши в неволю.
Просить дівчина Боженька
І людей навколо
Та ніхто не тривожиться
Подать руку долі.
Гуляє вітер при місяці
При повному і молодому,
Плаче дівчина за кліткою,
Ніхто не візьме додому.
А дім той. Де є правда
Де є чесні люди
Вони тільки помоляться,
А помагать не будуть.
Навіть жиди і жидівки
На козачку плюються
Беруть усе на смішки
І сльози забудуть.
Дівчина плаче молодая,
Дівчина ллє сльози
Ніхто й в Украйні не помагають,
Занепадає Світ Божий.
Вклоняється вона додолу
Та ніхто й не тикне,
Бо для рабів така доля,
Для рабів це діло привичне.