Зостарілися козаки
До бою гуляти
Заржавіли їхні шаблі,
Заржавіли й лати.
І ослабла рука міцна,
Й буде смерть не в бою
І життя уже не тішить
Як колись у полі.
Лежить козак вже на ложі,
Немає Вкраїни,
Святий Хрест не допоможе
Сказати «Козаче» сину.
Зостарілися козаки,
Дома шкребуться
А козачки повзуть рачки,
На Батьківщині й гнуться.
Зостарілась добра доля
А нема нової,
І лисіють оселедці
Разом із журбою.
Не гуляють вже у полі,
Не роблять облави
І тому разом з тобою
Сидимо на лаві.
Зостарілась Україна,
Не така і стала,
Тепер є дві лиш половини,
Які ми розірвали.