Мама діток родить.
Мама діткам годить.
Ніч недосипає,
На руках гойдає.
Як маля в тривозі,
Гладить руці, нозі,
Цьомками вкриває,
Небо прихиляє.
Ангелів і Бога
Просить про підмогу,
Щоб завжди чували,
Зла не підпускали
Хижі чорні бризки -
Лиш любові блиски.
Як маля зростає,
Жить його навчає
Між людьми у світі.
Мов бджола у цвіті,
Так весь день в турботі –
В думах, у роботі.
В навчанні поможе,
Приготує ложе.
Хоч вже сил не має,
Казку почитає,
Зранку в божій ласці
На город подасться,
Огірки посіє.
Це вона уміє!
Виполе травичку.
Заплете косичку.
Зварить суп чи борщик.
Цвіт посадить в горщик.
В шафі і комоді
Поскладає одяг.
З ніжністю святою,
З радістю, любов'ю
Їжу приготує,
Діток нагодує
Мама-трудівниця,
Справжня чарівниця.
І за це рідненьку
Маму дорогеньку
Щиро і завзято
Привітають з святом
В день чудовий світлий
Діти її, квіти.