Допоки ти живий - ти не програв!
Ти програвати будеш кожну мить,
Бо ти лише холоп, не чистокровний граф,
І десь твоє майбутнє в димі майорить.
Розкрий свої мрійливі очі, простодушний,
Ти є, одна лиш мить, тебе нема.
Ти наче як собака, у дворі приручиний,
Пішов в товсті кайдани задарма.
Зіграй на струнах-трупах моя райдуга,
Бо мій народ живий ще не програв.
Та тільки от неволя його подруга,
І він із нею ще стосунки не порвав.