На храм прийшов кум до кума
Та так храмовали
Що не знають як удвох
І спать полягали
Кум на ніч нерідне око
В склянку клав з водою
Бо очей же треба глядів за собою
Гість прокинувсь темнота
Як не є вночі
Не хотілось будить кума
Той спав на печі
Пекло, Став шукати воду
Знайшов ненароком
Саме ту скланку води
Що стояла з оком
Одним махом випив склянку
Випив би й пів-літру
А на завтра небораці
Схотілось до вітру
А до вітру не виходить
Хоч реви та й годі
Заболіло не на шутку у нього в проході
Може це тобі і смішно
Бо то був не ти
Довелось бідоласі
До лікаря йти
Одів лікар окуляри
Поправив на носі
В його практиці такого
не бувало досі
Уважніше придивився
Мамо моя Нене
Вперше бачу щоб вона
Дивилась на мене