Кричить чайка, плаче чайка,
Б'ється у тривозі
Бо вивела чаєняток
При битій дорозі.
На душі в неї тривога
І на серці біль.
Проїжджають чумаки тут,
Ідучи по сіль.
Хтозна кому каже чайка:
"Якби в мене сила
Я би отих чумаченьків
Сюди не пустила."
Не вбивайся, моя рідна,
Буде добре може
І за діток проси Бога -
Він тобі поможе.