Напевно, майданівська тематика зараз зачіпає кожного жителя нашої, та й багатьох сусідніх держав. От я також сиджу і дивлюсь, що з цього приводу говорять люди, музику яких я слухаю та чиї твори люблю. І думка їх завжди здається кращою, ніж переважної більшості діячів української політики. Але зараз не про це. Запам’ятались слова українського емігранта з Дубліна, який хоче розколу України. Я, напевне, цього не поділяю, але сама ідея видалась дуже яскравою. І чомусь зразу згадалась ще одна колись розколена надвоє країна, з тими ж ініціаторами – Росією й Америкою.
Всім відоме становище економіки післявоєнної Німеччини. ФРН і НДР були абсолютно різними країнами, і чого вони досягли – навіть зараз можна побачити, відвідавши східну і західну частину Німеччини.
І Україну, яка розділиться на східну і західну – чекає та сама доля. Ті самі країни грабуватимуть чи інвестуватимуть підпорядковані їм області, і таке ж відношення буде до людей. То ж хай кожен згадає історію і зробить для себе потрібні висновки. Бо не тільки власна історія є предметом для вивчення, світ влаштовує нам чимало уроків, просто хтось їх дуже часто прогулює.