привіт відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Одну з основоположних мов світу кілька віків забороняли, топтали, обливали брудом. Для всіх окупантів мова поневолених є плебейською. Але ж візьміть хоч "вєлікій рускій". У 20-у ст. видатний російський філолог нашкріб у російському словнику аж 0,9% слів російського походження (українського походження біля 30%). Я народився в українській сімї, учився в українській школі. Але після того російськомовного середовища (підручники в ін-ті - рос., документація на роботі - рос., спілкування рос.) я став російськомовним. Я втратив здатність вільно розмовляти рідною мовою, втратив словниковий запас.І після цього пропонують вибирати рідну мову. Звісно,багато хто,не бажаючи напружуватися над вивченням рідної мови, визнають за рідну чужу, окупаційну мову. Хоч там чужа в основному вимова, а українських слів значно більше, ніж російських.