Серпень вже, сохнуть трави на лузi,
Лiто швидше минає з роками,
А я хочу в село до бабусi,
Де є в сiнях кошi з гарбузами.
Де лелеки: "курли-курли"...
Бiла хата i синi вiконця...
Як я хочу туди, туди...
Де є соняшник замiсть сонця.
Рiже мати там фрукти на сушку ,
На узвар - грушi, яблука, сливи,
А береза, сердешна подружка,
Нагадає, яка я щаслива!
Як я хочу туди, туди,
Де на тiм кiнцi кладки пiд лiсом
Мама кличе: "Іди, iди...
I нiколи нiчого не бiйся!"
Де криничне рипiння - терпiння,
Де все лiто все тiло в напрузi,
Де колись я пустила корiння...
Як я хочу в село до бабусі