Країн на світі є багато
Моя ж країна - Україна !
І слово – Батьківщина – звучить свято !
Вона одна на світі , одна єдина.
Україно, рідна земле
Що випало на твою долю?
І революції , і війни
І вічна боротьба за волю.
І кров , і горе , і людські страждання
Сивих матерів , сестер , братів
Зазнала наша Україна
Від супостатів , від катів
Скількох героїв народила
Українська священна земля
Тут козаки в похід ходили,
І «вольниця» гуляла у полях.
Великі українці:Шевченко,Котляревський,Володимир,
Сковорода, Гребінка, Вишня.
Їх наша Батьківщина породила,
Вони із України вийшли.
І вірю я , пройдуть віки
Спаде імла , згинуть вороги
Підніметься зморена з коліна
Розквітне славна Україна.
І буду я , й моя родина
Хрести над куполом дзвіниці,
Старенька батьківська хатина,
Ковток води з холодної криниці.
Ліса безмежні , гаї , поля
Всюди ніжні ароматні квіти.
Одвіку рідна тут земля
І ми її щасливі діти.
Полечу над лісом , пробіжусь по полю
Де жита налиті , і волошки сині
Щастя відшукаю , відшукаю долю
Пригорнусь до тебе , рідна Україна.
І над горами , над ланами ,
І над садками і лісами
Полине тихий спів…Моя країна…
Бо ще жива !! Бо ще не вмерла Україна !!!
Слава Україні !! Героям слава !!
Яна Жданова, 13 років
Полтава, зош№25, 8-Б клас.