Ой, ти вітрику-вітриську
Ти не рви з берізки листу.
Хай на зло лютій зимі,
Ще постоїть у красі.
Осінь за водою сплине,
Журавлем в небо полине.
А берізка білоличка,
Наче красная дівичка
У барвистому вбранні
Люба й милая мені.
Хай на зло лютій зимі,
Ще постоїть у красі