Шукати щастя йти у світ,
Лишень хто вийде за поріг:
«Де вас нема, там повно щастя!» –
Гукає доля від воріт.
«Там, за горою, ще гора,
Там, за долиною, долина» -
Іти підбурює пора,
Куди ще й погляд не долинув –
За горизонт…
За горизонт
Веде незвідана стежина.
Зі щастям знатися свій вік
До мандрів вдасться чоловік:
«Піду туди, де повно щастя!» –
Піде шукати в білий світ.
Стоптав немало підошов,
Доріг неміряне пройшов,
І вітер віявся в обличчя,
І що шукав, те все знайшов.