Чому життя таке складне?
Чому у ньому труднощів така велика кількість?
А щастя, чи здається, що таке мале,
Чи то і справді є така жорстока дійсність?
Чому переважають труднощі в житті?
Чому така складна життя стежина?
Чому не завжди у запеклій боротьбі
Перемагає добра, а не злая сила?
Чому все зле нам легко дістається?
А добре треба досягти, відвоювати?
Й чому нам іноді час від часу здається,
Що краще здатися, ніж право відстояти?
Чому здається іноді, що ти втомився жити?
Чому так важко бути справжньою людиною?
Чому для нас так важко полюбити?
Чому не можемо радіти просто дниною?
Невже не радість жити на цім світі?
Невже не радість знати, що тебе хтось любить?
Навчися бачити в яскравому все світлі,
Й питання ці тебе не потурбують.
́́́