Піднятись здатен ти і опуститись,
Завжди є сходи вверх, є сходи вниз,
Ти маєш на помилках своїх вчитись.
Життя готує завжди й всім сюрприз.
Буває він приємним і не дуже,
Буває, що доводить аж до сліз-
Тоді усе стає тобі байдужим,
Тоді ти непомітно сходиш вниз.
Але й тоді здаватись не потрібно,
Відразу треба встати із колін,
А як прогавиш- пі́деш шля́хом хибним,
Піде́ш тоді шляхо́м, що повен мін.