Осіннє сонечко сідає.
Освітлює пожовкле листя,
Що на деревах, мов намисто,
Виблискує та виграває,
Та так барвисто…
Осінній вітер нас ласкає
Паленим листям і травою.
З любов’ю, ніжною, живою,
Природи запах в нас вдихає,
Та так поволі…
Осінню пісеньку співають
Поля, луги, гаї, степи,
Ліси, діброви та яри -
Сумливо літо проводжають,
А з ними й ми…
Осінній вечір настає,
Повільно землю огортає
І все живеє присипляє,
Любов природи віддає
І засинає.