Кохання - лише хімічна реакція
десь у провулках мозку.
Науковці складуть точно інструкцію
як не зайти у цю пастку.
Почуття - всього лиш трюки гормонів
Нашого організму,
З часом вчені будуть спроможні
Керувати цим механізмом.
Зірки - не що інше, як дальні планети -
це достовірно відомо.
Загадка - чому для митців і поетів
це туга за невідомим?
Океан - для когось маса води
яку неможливо пити,
для когось - сліпучий блиск самоти,
Що манить дихати й жити.
Освічені люди знають, що космос
Колись-то зненацька вистрілив,
а життя на землю принесли у свій час
Кілька молекул-туристів.
І звичайно наука не визнає
Існування Вищої Суті,
бо чого ще доброго мусим
всі колись відповісти на с́́уді.