Недалечко на пеньочку
Примостилися грибочки
І, під пісеньку ліску,
Закрутилися в танку.
-Гей, лісовички маленькі,
Вас чекають тут опеньки:
Скільки вгодно для душі
Рвуться в плетені коші!
Та навіщо вам ті білі,
Море ось опеньок ціле.
Так і дивляться на вас,
Просять: Позбирайте нас,
Будьте добрими,маленькі,
У коші беріть опеньки.
До чого ж вони смачні-
Ці грибочки запашні!