ЯК БУЛА МАЛОЮ,ВЧИЛА МЕНЕ МАМА,
НЕ ЛАМАЙ ЛИСТОЧОК,БО ТО НЕ ЗАБАВА.
ВСЕ,ЩО Є НАВКОЛО,ЖИТИ ВОНО ХОЧЕ,
НЕ ДОБРО В РУЧЕНЬКАХ, НЕХАЙ НЕ ЛОСКОЧЕ.
ЗАСІВАЙ ТИ ДОНЮ,ЗЕМЕЛЬКУ НАСІННЯМ,
ХАЙ ЙОГО ЗІГРІЄ СОНЕЧКО ПРОМІННЯМ.
НАПУВАЙ ТИ ЗЕМЛЮ У СПЕКУ ВОДОЮ,
І ЧЕКАЙ ЛЕЛЕКУ РАННЬОЮ ВЕСНОЮ.
ХАЙ ЗЕМЛЯ КВІТУЄ ПЕЛЮСТКАМИ ЦВІТУ,
ХАЙ ЛЮБОВ І РАДІСТЬ ПАНУЄ ПО СВІТУ.
НАУКУ БАТЬКІВСЬКУ,БЕРЕЖУ У СЕРЦІ,
ВЖЕ Й ОНУКИ НОСЯТЬ ВОДИЧКУ В ВІДЕРЦІ.
ПОЛИВАЮТЬ КВІТИ,ЩОБ ЦВІЛИ УСЮДИ,
АЛЕ Є Ж НА СВІТІ І НЕ ДОБРІ ЛЮДИ.
РОЗКВІТЛУ ТРОЯНДУ, ІЗ ЗЛІСТЮ ЗЛОМАЛИ,
З БАЙДУЖІСТЮ В СЕРЦІ, КВІТИ РОЗРИВАЛИ.
ПЕЛЮСТКИ ЧЕРВОНІ,МОВ КРАПЛИНИ КРОВІ,
ТОПТАЛИ НОГАМИ, БЕЗ ЖАЛЮ Й ЛЮБОВІ.
..."ЩО Ж ВИ НАРОБИЛИ, О БОЖІЇ ДІТИ,
НАЩО ПОЛОМИЛИ МЕНІ ГІЛЛЯ Й КВІТИ.
СПАСІТЬ МЕНЕ ЛЮДИ,НЕ ЛАМАЙТЕ ВІТИ,
В МЕНЕ Є ЩЕ СИЛА,ЩОБ СВІТУ РАДІТИ.
Я СВОЇМ ЦВІТІННЯМ,ДУШУ ВАМ ЗІГРІЮ,
І РАЗОМ ІЗ ВАМИ, ЖИТТЮ ПОРАДІЮ.
КРАСОЮ СВОЄЮ,ВІДЖЕНУ НЕГОДИ,
Я Ж ЦАРИЦЯ КВІТІВ, В МАТІНКИ ПРИРОДИ.
О, ЗЖАЛЬТЕСЯ ЛЮДИ! НЕ БУДЬТЕ ЖОРСТОКІ,
БЕЗ ЛЮБОВІ В СВІТІ ,БУДЕМ ОДИНОКІ.
І ПОГАСНЕ СОНЦЕ, І ДНИНИ НЕ СТАНЕ,
ХАЙ ТАКЕ НЕ ЩАСТЯ, ДЛЯ ВАС НЕ НАСТАНЕ."
...О ТАКУ РОЗМОВУ.О ТАКЕ БЛАГАННЯ,
ПІДСЛУХАЛА В КВІТІВ У НЕДІЛЛЮ ЗРАННЯ...
..
ID:
254937
Рубрика: Поезія, Пейзажна лірика
дата надходження: 19.04.2011 23:05:17
© дата внесення змiн: 20.04.2011 11:19:31
автор: Н.Неземна
Вкажіть причину вашої скарги
|