Будда сьогодні власних порад виконавець: іноді і частково
Він знає: парадигма буття завершена в крапці (чи ко|л|м|і)
Він не чекає чужих порад і не читає січневих нічних казок
Він грає себе в собі, він сьогодні свій власний будда і бог.
Ляля ж щаслива і зайнята власними справами, може життям
Пише щоденник, іноді пише Будді, встигає сьогодні і тут, і там
Ляля до цього колись у минулому звикла; нині - згадала
Знайомий її незнайомець мабуть не стримає обіцянок:
Ввечері не поговорять, та чи ж про сьогоднішній вечір мова?
Світопростір розтягнуто на нескінченнисть колом чи словом
Сердце підказує Лялі загадки, а Будді цікаво спостерігати
Будда насправді лялькар, він і вміє, і любить, і мусить - грати
Рими наскрізь дієслівні. Рухи наскрізь дієві. За вікном опівніч
Грань між реальністю та нірваною десь у написаних віршах
Будда не буде казати уголос, у снах, він Лялі промовить світ|л|ом
Лялі сердце підкаже, як буть. Коли вже підказало, що - жити.