Дивлюся в очі твої щирі,
Дивлюсь і тану в них, тону...
Як і раніше, так і нині,
Не розумію я чому.
Я карі очі ці любила,
Нехай, що було це давно.
Я погляд цей в душі носила,
Та все минуло, все спливло...
Дивлюсь, і серце калатає...
Що в тих очах, скажи, ну що?!
Немов думки твої читаю:
"Я не забув, та все пройшло..."
Пройшло, минуло, пропливло...
Забулось, серце не ятрить,
Лиш твої очі все одно
Час нагадають той на мить.
Мій ніжний спогад, найсолодший,
Зі смаком сліз від почуттів -
Твої великі карі очі,
Що бачу й досі уві сні...