Чарівні звуки нот, мов сонця поцілунок,
Як дотик до душі, безмежна глибина.
Так створена мелодія – найкращий подарунок,
Розмова землі з небом весела і сумна.
До клавіш доторкнусь свого фортепіано:
У думці пролетять найщасливіші дні,
Побачу поле, ліс і гори у тумані,
Згадаю рідну річку, що дорога мені.
Мінорно прозвучить останній день у школі,
Етюдом пролетять шкільні усі ці дні
І вечір випускний вже задзвенить мажором,
Хоча у ньому будуть моменти і сумні.
Прелюдії, ансамблі, польки і сонети,
Варіації, мазурки, вальси та кадриль,
Інвенції, етюди, марши, менуети
Сплелись усі в одну найкращу з поміж хвиль.
І лине вже у світ ця музика чудова,
Минуле і сучасне летить у майбуття.
Продовжується знову невидима розмова,
Мелодія чарівна реального життя.