Сині, жовті, зелені, білі,
Трохи з рожевим
І з фіолетовим –
Різні за кольором
Всі мої біди,
І трохи відверті,
І трохи з секретами.
Мертві, живі,
Уявні, приховані,
Різні за густотою
І наміром.
Та всі вони лише
До мене приковані,
Мої – за часом,
Об’ємом і напрямом.
Приймаю їх щиро,
Тихо і зболено –
Такі відразливі
Й дивно-покірні.
Мною, моєю душею
Їх холено,
От і приймаю їх,
Бо вони мені – вірні.
25.09.1998