... Пожалуй, лучший стишок юношества... Написан как домашнее задание по укр. литературе. Люблю его за что-то - такой милый :) Эх, мои 14!
Прийшов у місто вечір тихий,
З’явились в небі дві зорі,
І Місяць крізь вікно великий
На мене дивиться згори.
Вже не заснути до світанку;
Думками лину в ті краї,
Де на зорі піснями ранку
Мене зустрінуть солов’ї.
Я тихо підійду до тину
І вийду в літній дивний сад.
Мене зустріне квіт жасміну,
А з ним усі тоянди вряд.
Пройдуся містом, де по стінах
Розрісся величавий плющ,
Тополі вбралися у тіні,
І притуливсь калини кущ.
На вулицях з’явились люди
У цю нічну чудову мить.
Пісні їх чуються усюди,
Сумні і чисті, як блакить.
[09.09.97>