Війна до нас прийшла
І зло лиш принесла,
Велике й люте зло,
Якого не було.
Війна руйнує все
І душу, й серце ссе
У грудях, мов змія.
Вона, він ти і я,
Увесь наш рідний край
Страждаємо украй
Від неї. Ця страшна
Й жорстокая війна
Ще точиться у нас.
В її похмурий час
Ми все ж не здаємось
Й ніколи не здамось,
А боремось щосил.
Палає небосхил,
Земля в палкім вогні
Війни, та край війні
Таки ми покладем,
До краю доведем
Її уже навік.
Не буде більш повік
Війни, а буде мир,
Що в свій прекрасний вир
Нас візьме. В ньому ми
Щасливими людьми
Всі житимемо вік.
Війни ж не буде ввік.
Євген Ковальчук, 14. 02. 2023