Вороги на нас напали,
Почали страшну війну.
Ми ж на захисті всі стали
Краю рідного. Одну
Мрію маємо ми нині, –
Щоб закінчилась війна
В нашій рідній Батьківщині,
Що у нас лише одна
В цілім світі цім земному.
Боремося ми щосил
Проти ворогів. Додому
Хай ідуть! Так, небосхил
Мирним стане в Україні,
Як мине страшна війна.
Україна у руїні
Нині, бо іще вона
Точиться. Летять ракети
І руйнують рідний край
Наш. О, миру, миру, де ти?
Поклади війні цій край.
Ми з тобою жить жадаєм,
А без тебе в цій війні
Гірко ми лише страждаєм
Цілі ночі, цілі дні.
Боремося ми завзято
В ній супроти ворогів,
Щоби перемоги свято
В нас настало. Ще з часів
Давніх вороги лихії
Нападали на наш край.
Повернулись миті тії,
Та вони свій стрінуть край,
Як здобудем перемогу,
Ворогів здолавши всіх,
А в душі своїй – тривогу,
Радісний вернувши сміх.
Євген Ковальчук, 14. 02. 2023