*****
Сум серце розриває
У грудях на шматки,
Бо ще війна триває.
Невже, невже роки
Вона тривати буде
У нашому краю?
Ні. Певен, добрі люди,
Що, наче у раю,
Ми будемо всі жити
Й радіти повсякчас,
А не лише тужити,
Як в нелегкий цей час
В своєму любім кра́ю,
Коли таки дійде́
У нас війна до краю
І світлий мир прийде́,
До нас уже навіки.
Не буде більш війни
Повіки. Наче ріки,
Немов на ній човни,
Пливти життя рікою
У мирі будем ми,
Позбувшись непокою,
Щасливими людьми,
Бо з миром й щастя прийде
У душі та серця.
Воно, мов сонце, вийде
Й до самого кінця
Нас буде зігрівати
Впродовж всього життя
В цім світі, наче мати
Своє мале дитя.
Ми будемо радіти
Життя усяку мить,
Немов маленькі діти,
Бо в мирі будем жить.
Євген Ковальчук, 13. 02. 2023