*****
Свій рідний край
Не віддамо
Й війні цій край
Покладемо,
Як проженем
Всіх ворогів.
Ні, ми не ждем
Таких часів.
До них йдемо
В ці темні дні.
Покладемо
Кінець війні.
Й настане мир,
Узявши нас
В свій дивний вир.
І він всякчас
Вже буде в нас,
А в ньому ми
Жить повсякчас
Усі людьми,
Яким щастить
З ним буде вік,
Усяку мить.
Війни ж повік
Не буде більш
Таки у нас,
Чого й найбільш
Ми прагнем в час
Цей нелегкий,
А вкрай складний
І преважкий,
Гіркий, сумний.
Мине війна.
І мир прийде́,
Немов весна,
Й ввік не піде́.
Євген Ковальчук, 11. 02. 2023