Ти паляниця і кохання,
Ти полуниця і життя,
Ти надія й сподівання,
Ти примара і буття.
Із тобою часом сльози,
Із тобою радість й сміх,
Любов з тобою, а чи грози,
З тобою святість , а чи гріх.
У тобі щастя, а чи лихо,
У тобі сотні тисяч слів.
Одне слово – часом втіха,
Іншим словом когось вгрів.
Ти потужна, знає кожен,
Ти панацея, ти і біль,
Тобою ощасливить можна,
А чи занести в душу гниль.
Ти пам*ять предків, пам*ять долі,
Струмок, що в діточках тече,
Ти заклик до свободи й волі,
Ти пісня – дружнєє плече.
Ти розум, ти в книжках прислів*ях,
Ти підтримки сильне слово,
Ти отрута і чар-зілля,
Твоє Ім*я – рідна мова.