Ми нині всі сумні,
Бо точиться війна,
Та прийде край війні,
Коли мине вона
І переможем ми.
У мирі будем жить
Щасливими людьми
Кожнісінькую мить
Свого життя в краю
Коханім, дорогім,
Неначе у раю
Небеснім, неземнім,
У всій його красі,
Якої передать
Не зможемо ми всі,
Одначе відчувать
Його ми будем вік
Душею й серцем всім.
Війни ж не буде ввік
У нашім дорогім
Краю і світі всім,
Бо буде панувать
Лиш світлий мир у нім.
А ми всі цінувать
Так будемо його,
Як і своє життя,
Впродовж життя всього,
Хай і без вороття
Мине воно у нас
В свою останню мить,
Коли його весь час,
Неначе пролетить,
Мов куля чи стріла.
Тож в світі буде хай
Вік мир, аби цвіла
В нас доля, мов розмай.
Євген Ковальчук, 06. 02. 2023