ГОТОВИЙ?
Заєць, слон, ведмідь, лисиця,
Тигр, їжак і ще синиця
Вирішили не лінитись,
Йти до школи, там учитись,
Щоб знання і вміння мати,
Букви алфавіту знати,
Їх в склади, слова складати
І могти книжки читати.
Хочуть всі вони трудитись!
Ну, а ти, готовий вчитись?
АБЕТКА
А – акула гострозуба.
Б – бичок рогатий.
В – ведмідь, що біля дуба
Взимку любить спати
У барлогу. А улітку
Мед в дуплі шукає.
Як знайде,
Мов мишку кітка,
Його поїдає.
Г – горобчик жовторотий.
Він летить швиденько!
Миється в піску, в болоті
Пташка ця маленька.
Ґ –? Ґ - ґава, мудра, вміла.
Д – дельфін-стрибунчик.
Е – емпуза смужкотіла.
Є – єнот-красунчик.
Ж – журавка сірокрила
З – заєць-сметана.
И – индичка булькотлива.
І – ? І – ігуана.
Ї – їжак, весь у колючках,
Нападе хтось – вколе.
В цілому ж цей звір не злючка.
Любить ліс і поле.
Й – йорж, риба невелика
З роду окуневих.
К – коала – сіра, дика,
З роду ведмедевих.
Л – лев. Рев його, як в авта –
Громовий, як злиться.
М – макака, така мавпа,
Скаче й веселиться.
Н – ? Н – носоріг із рогом.
Кущ ним розсуває.
О – осел. Іде в дорогу,
Впертість проявляє.
П – ? П – панда, білі зуби.
Їсть вона тростину
Солоденьку. Її любить,
Наче мед, дитина.
Р – ? Р – равлик. Він на собі
Хатку-черепашку
Носить. Листя на городі
Їсть, як птах комашку.
С – ? С – слоник, хобот має,
Воду ним він набирає.
Т – ? Т – тхір, він любить красти.
Де-небудь не можна класти
Цінне щось, ключі від хати.
Можна їх не відшукати!
У – удав, плазун великий.
Викрутас він сильний, дикий.
Жертву тілом обвиває.
Та у нас не проживає.
Ф – фазан, він не літає –
Бігає, жуків з’їдає –
Колорадських, в полі, друже.
Це смакує йому дуже.
І на вигляд пречудовий.
Має пір’я кольорове.
Х – ховрах, гризун це, діти.
Любить він, як стовп, сидіти.
Ц – цесарка – птах крикливий,
Хоч і свійський, полохливий.
Ч – ? Ч – чапля, у воді
На одній стоїть нозі.
По болоті сновигає.
Тонкі й довгі ноги має.
Ш – шишкар, в’юнка пташина,
Їсть із шишок насінини.
Щ – ? Щ – щука, риба хижа.
Вхопить – вкусить, не полиже.
Ь, діти чудові,
Першим не стоїть у слові.
Ю – юрумі, він не з пташок,
Звір, який жує мурашок.
Я – ? Я – ягуар. Це звір.
З роду кішок він, повір,
У Америці найбільший!
У воді пливе не гірше,
Аніж качка. Чи не диво?
З’їсти може крокодила!
Хоч вага, майже, як в лева,
Лазить вміло по деревах.
ID:
1016662
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Вірші для дітей дата надходження: 02.07.2024 20:30:04
© дата внесення змiн: 03.07.2024 10:08:31
автор: Крилата (Любов Пікас)
Вкажіть причину вашої скарги
|